CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, 17 June 2012

Misi terbaru

ohok !!!!!!! auh...........cum, berhabuk sudah blog ni xberpengunjung, sedar tak sedar dah setahun berlalu sejak blog ni diwujudkan, dalam setahun ni byk sungguh benda berlaku. Mesti u all tertanya2 kenapa la xder stok  baru dari LittleKidzshop (LKS) ni. Ermmmmmmmmm sibuk dgn urusan keluarga sambil2 tu cari idea baru untuk mengembangkan lagi empayar LKS ni hehehehhe empayar la sangat. Tapi untuk sementara waktu LKS terpaksa ditutup untuk memberi laluan kepada tuan punya iaitu saya sendiri mempelajari bidang2 jahitan terutama untuk kanak2, jadi blog ini secara rasminya akan menjadi nota2 jahitan dan paparan hasil kerja tangan saya untuk di kongsi bersama......... So mom yang dah berpengalaman lama dlm bidang ni sila tunjuk ajar yer....
Kosong sungguh ler blog saya ni tu yang berharap sgt (mata pusing2 kat atas) nk cari sebuah kamera senang nk snap gambar2 nnti, (wish me good luck!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Tuesday, 13 December 2011

Pemilihan Taska untuk Anak-anak

Saya nak berkongsi dengan para pengunjung mengenai pemilihan taska yang saya buat untuk menghantar anak-anak saya.

Sebelum ni saya bekerja di area Shah Alam, dan anak pertama di hantar ke rumah pengasuh, semasa mengandung anak kedua saya berhenti kerja sambil menjaga anak pertama.

Belum abis berpantang xsilap lg 10 hari nak abis saya dapat tawaran kerja, nasib baik dapat tempat kerja dekat2 saja. So bermulalah pencarian saya. Masa 10 hari lg nk abis anak saya dijaga oleh mak, so saya ada 10 hari untuk mencari Taska yg sesuai untuk anak saya. Taska yang saya cari adalah di sekitar Taman Puncak Jalil, area sini mmg byk taska2 cuma kene pandai cari yg sesuai. Kalo nak lebih detail boleh lah tgk jadual di bawah yer, happy browsing

 Senarai Taska Nama          No              Alamat                 Bayaran untuk 2 orang   Fasiliti Aktiviti


1 Indah Permai Pn Azira 012-2141121 PUJ 4/3, PUJ 6/5           RM480                   good good

2 I Qaseh             Pn Ita 017-3085848 PUJ 6/14                       RM500                    good best

3 Dunia Elit    Pn Fazilah 012-2805085 PUJ 6/2                         RM560                     best best

9 Universal         En Zaki 013-3544529 PUJ 6/13                      RM550                    good best

4 Anggur Ungu     Pn Siti 013-3971522 PUJ 4/14                      RM450

5 Ayu Marsara  Pn Ayu 012-2056104 PUJ 4/1                         RM530

7 Arini PUJ 4

8 Bondamama Pn Akma 017-2751117 PUJ 2/19                      RM450                     good good

6 Pn Maznah 013-2064806 PUJ 2/42                                       RM580

Sebenarnya ada kriteria lain yg diambil kira, tp disebabkan saya xtau nak buat table kt post ni so xblh letak byk2, price yg dinyatakan adalah untuk awal tahun 2011, thn depan mgkin berubah. Alhamdulillah saya telah menghantar anak2 saya di Taska en Zaki iaitu di Taska Universal. Harap2 pengunjung juga blh memberi komen dan pandangan.

Tuesday, 29 November 2011

Update stock

PENGUMUMAN PENTING !!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum kepada pengunjung yang budiman, sori bebanyak sebab xdpt nk update blog selalu, maklumlah akhir tahun ni byk jer kejenye, tp stok terbaru biasa nye update kt facebook so kalau nk beli dan tgk barang2 saya jgk sila ke facebook saya yati comel/littlekidzshoppe

Friday, 14 October 2011

Coretan

Assalamualaikum.... pembuka bicara kata. sementara menuggu stok saya yg xsampai2 lg.....aper kater saya buat coretan kt sini. Sebelum tu saya perkenal kan diri saya dulu la ye. Ye la senang rakan2 sekalian nk beli barang2 nnti, nama empunya diri ni Nurhayati , lahir 30 April 1984 hehhehe sekolah darjah 1-3 kt Sek Keb Petaling Jaya pastu pindah kt cheras darjah 3-6 kt Sek Keb Batu 9 dan Sek Ren Agama Batu 10. Ni gambar masa sekolah rendah hehehe skema betul  (gambar belum upload lg)








Sekolah menengah plk tingkatan 1-3 dkt Sek Men Keb Cheras Perdana, tingkatan 4-5 masuk MRSM xsangka dapat sebenarnya tp Alhamdulillah berkat masuk MRSM ni byk benda dipelajari almaklumlah semua benda kene buat sendiri.




Abis jer SPM dapat tawaran masuk matrik kt asasi um, setahun jer pastu dapat masuk fak engine kt um....xsangka sebenarnya sbb cita2 asal nk jd akauntan tersalah masuk fak daaaaaaaa......bertapala scik Nurhayati ni selama 4 thn kt um....mcm2 ragam masin ader, manis ader, tawar ader hhhehehe tergelak la sorang2 bila ingat zaman bljr huuhuh










Abis jer grad dh ader org aim terus jadi tunangan org selama setahun errrrrr hehhehe xmasuk dlm buku pun ingat nk keje dulu, tp xper la kan dh rezeki terima jerla






Tarikh keramat 14 Februari 2009, sah la kami menjadi suami isteri, ni la gambar saya masa kahwin simple jer kan, sampai org xperasan mn satu pengantin, yerla make up pun simple2 ultrman jer.
Hantaran ni buat sendiri tau




Manis nya waktu kahwin berseri2

Ha ni la pengantin yg xmcm pengantin kenduri masa belah lelaki heheheh simple kan

Setahun kahwin dapat seorang puteri, lahir 8 Januari 2010, berat masa lahir 2.72. teruk juga mengandung 1st time, morning sickness toksah nak cakap bukan morning jer, evening, malam, setiap ms, sampai masuk hospital 3 kali nak drip air hhehehe dugaan.Ni la baby comel yg buat ummi dia pengsan 2 bulan asyik muntah jer. Waktu berpantang mmg penuh dgn dugaan kesian baby sbb xfully breastfeed sbb susu kurang. Rupa2 nya ada hikmah disebaliknya.








Dua tahun kahwin dapat seorang lg puteri, lahir 27 Mac 2011, ha ni la hikmah nya dapat anak sorang lagi tp kali ni saya fight betul2 nk susukan anak, Alhamdulillah sampai sekarang dah nk masuk 7 bulan masih breastfeed lg walaupun x fully. Ni la baby comel tu berat masa lahir 3.72kg tu...uhuhuhuh susah juga nk teran, nasib baik x Caesar






To be continued..........nnti saya sambung lg nak cerita yg best jerk t sini, sedih2 xtau, dulu ader cita2 nk jd novelis, tp xkesampaian lagi mn tau kalo dgn practise ber blog ni dpt mengasah cara penulisan saya nnti........Amin






Friday, 19 August 2011

Busha pant

YEAR END SALE
Beli 2 dgn harga RM 15 shj



Wednesday, 17 August 2011

Tuesday, 16 August 2011

Set

Cute set for your baby and kid
Harga RM20.00 sepasang
Cepat dapatkan segera untuk anak anda
SEMENTARA STOK MASIH ADA


Anniversary

Our Anniversary tickers

Happy Birthday

Ain Happy Birthday tickers

First Birthday

Sarah First Birthday tickers